Dubbel afscheid

Ronald Koeman en Gaston Taument slaagden er bij hun afscheid van het Rotterdamse publiek beiden in te scoren voor Feyenoord....

PSV mocht op grote afstand de loper naar de titel uitleggen, van de Feyenoord-fans waren er maar weinigen die dat wilden accepteren. Ze bleven althans uitbundig zingen van het elders vergeven kampioenschap. Heerenveen bewees andermaal dat het het beker-echec tegen Roda JC nog steeds niet te boven is. Sinds die nederlaag hebben de Friezen ook in de competitie niets meer laten zien. Doelman Vonk deelde gisteren in de malaise van zijn team. De manier waarop hij de inzet van Koeman (tweede doelpunt) liet glippen was ronduit onbenullig.

Het verschil tussen beide ploegen was deze middag zo groot dat uiteindelijk de wissel van Gaston Taument, in de 72ste minuut, het hoogtepunt van de wedstrijd werd. Toen hij zag dat de vierde official klaar stond met zijn rugnummer en dat van invaller Montoya, rende hij naar de overkant van het veld.Hoe verder hij van de bank verwijderd zou zijn, hoe langer hij door het legioen kon worden toegejuicht.

Taument, die deze zomer naar Benfica vertrekt, viel zijn medespelers een voor een in de armen. Koeman had ruim vijf minuten eerder hetzelfde gedaan. Taument, die een sterk seizoen had, liet een traan op het zondagse pak van voorzitter Van den Herik. Terwijl hij begon aan de ereronde, ging de wedstrijd gewoon door en bepaalde de toekomstige Feyenoorder Kornejev de eindstand met een schitterend schot op 4-2. 'We hebben hem laten scoren, zodat de mensen hebben kunnen zien wat we in huis halen', droeg trainer Haan bij aan de meligheid na afloop.

Meer over