Update

Drogba wil weg bij Chelsea en kiest voor het grote geld

Didier Drogba is aan zijn laatste maanden bezig bij Chelsea. Dat zegt de manager van de 33-jarige Ivoriaanse spits, die sinds 2004 actief is bij 'The Blues'. Een contractverlenging van één seizoen legde Drogba naast zich neer en ook een uitleenbeurt aan AC Milan in januari zint hem niet.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Milan niet interessant
'Didier kreeg van Chelsea het voorstel om voor één jaar bij te tekenen', zegt Drogba's manager Thierno Seydi. 'Maar dat aanbod kan ons allerminst charmeren. Wij weten wat we willen en waar we naartoe willen. Hetzelfde geldt voor de optie AC Milan, dat Didier wilde huren met een optie tot aankoop. Hun voorstel interesseerde ons niet.'

Meeste geld
'Op zijn leeftijd heeft Didier niets meer te bewijzen. Hij zal voor de club kiezen die hem het meeste geld biedt. Dat kan in de Verenigde Staten zijn, of in Rusland of Qatar. Eenmaal de dertig voorbij, moet een voetballer kiezen voor de club die met het meeste geld zwaait', laat Seydi niets aan duidelijkheid te wensen over.

Verdeeldheid
Het nieuws van het nakende vertrek van Drogba komt op het moment dat gewezen Chelsea-icoon Marcel Desailly stevig uithaalt naar de verdeeldheid die binnen de kleedkamer zou heersen. 'Er zijn heel wat clans binnen Chelsea', zegt Desailly. 'Spelers die in het verleden de boel bij elkaar hielden, hebben nu te kampen met privé-problemen. De boel is aan het ontploffen. Je voelt dat er bij Chelsea een totale desorganisatie heerst. Alles is uit elkaar aan het vallen.'

Drogba kwam in 2004 voor ongeveer 30 miljoen euro over Olympique Marseille en scoorde sindsdien bijna 150 keer voor zijn Londense werkgever.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over