Drie titels voor Wild op NK baan

Kirsten Wild heeft bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn drie titels veroverd. Na de puntenkoers en de individuele achtervolging volgde maandag nog het goud op het onderdeel scratch. De Zwolse uit de formatie van Argos-Shimano wist op de streep nog net haar ploeggenote Amy Pieters te verslaan, die voor de derde keer het zilver kreeg omgehangen. Roxane Knetemann reed naar de bronzen medaille.

Kirsten Wild op een archieffoto. Beeld pro shots
Kirsten Wild op een archieffoto.Beeld pro shots

Het trio nam samen met Winanda Spoor een ronde op het peloton en ging vervolgens direct op zoek naar een tweede ronde voorsprong. Nadat Pieters met een demarrage probeerde het ploegenspel af te ronden, zette Wild nog een keer aan voor een ultieme 'jump' om zo net de winst voor zich op te eisen.

In de koppelkoers voor vrouwen waren de rollen omgedraaid: Amy Pieters won aan de zijde van Kelly Markus nipt de titel ten koste van Wild, die samen reed met Spoor. Knetemann won hier ook het brons met Vera Koedooder. Op de sprint veroverde Hugo Haak zijn tweede nationale titel ten koste van Jeffrey Hoogland (tweede) en Mattijs Büchli (derde).

Jens Mouris en Wim Stroetinga sloten het NK in het Omnisport van Apeldoorn af met goud op de koppelkoers. De prof van Orica-GreenEdge en de renner van Koga wisten evenals de nummers twee Melvin van Zijl en Didier Caspers een ronde voorsprong te nemen op de rest van het veld, maar wonnen die onderlinge strijd op punten. Stroetinga zag de zege als goed voorteken voor de Zesdaagse van Rotterdam: 'We willen daar winnen en hier hebben we laten zien dat het erin zit.'

Pim Ligthart en Barry Markus besloten de laatste wedstrijd in het shirt van Vacansoleil-DCM met een bronzen medaille. Ligthart had het een speciaal moment gevonden om het shirt nog een keer aan te trekken: 'We wilden natuurlijk graag winnen als afsluiting, maar dat zat er niet in."

Meer over