Drie eenvoudige zeges van honkbalploeg bij EK

De Nederlandse honkbalploeg is het EK in Parma en Bologna begonnen met drie ruime overwinningen. Vrijdagavond werd Duitsland met 8-1 verslagen, zaterdag volgde een zege op Tsjechië (9-0) en gisteravond nam de ploeg van coach Jan-Dick Leurs op simpele wijze afstand van België: 9-1....

Tegen de Tsjechen was Orlando Stewart de winnende werper. Hij stond in de eerste vijf innings slechts vier honkslagen toe. Nederland speelde nooit tegen Tsjechië, dat in de honkbalwereld een ambitieuze nieuweling is.

Het Nederlands team kende ook zondagavond geen problemen tegen de Belgen. De ploeg van was vooral in de zesde inning op dreef. Nederland tilde in die fase de stand van 2-0 (eerste inning) naar 7-0.

Startende werper tegen België was Rob Cordemans. Hij wierp de eerste zes innings met veel succes. Hij gooide zes keer drie slag en stond slechts één honkslag toe. Zijn vervanger Richard Orman verging het iets minder. Hij moest in zijn eerste inning meteen het Belgische punt incasseren.

Nederland moet in Italië de finale zien te bereiken van het toernooi. In dat geval plaatst de ploeg zich voor de Olympische Spelen.

Meer over