Dortmund laat punten liggen

Zelfs oud-bekerwinnaar Borussia Dortmund is niet langs Rosenborg gekomen in groep C van de Champions League. In Trondheim kwamen de Duitsers tot hetzelfde resultaat als Feyenoord vorige week: 2-2....

Borussia Dortmund overleefde gisteren op wonderbaarlijke wijze het openingsoffensief van Rosenborg. Binnen tien minuten kregen de Noren drie grote kansen. Bragstad liftte de bal over het doel van vijf meter afstand. Carew schoot rakelings langs de kruising. Jakobsen trof de lat. Bij de eerste uitval scoorde Dortmund wel, Barbarez scoorde met een leep balletje uit een kleine hoek.

Rosenborg bleef drukken op het Duitse doel. Bergdolmo en Strand misten ieder een kans. Direct daarna scoorde Kohler bij de tweede counter op aangeven van Evanilson. Dortmund was echter nergens zeker van. Tien minuten voor rust verkleinde Sörensen met een kopbal de achterstand.

Carew, vorige week de schrik van Feyenoord, maakte halverwege de tweede helft gelijk. In de 51ste minuut had hij de lat getroffen. Kohler, gehard, gehaaid en gelouterd, had de grootste moeite met de robuuste spits van Rosenborg. Dortmund, met Alfred Nijhuis vanaf de 74ste minuut voor Stevic, koesterde de 2-2 en wist zich min of meer verzekerd van de tussenronde in de Champions League.

In groep D ontsnapte Manchester United in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille aan de eerste nederlaag. De Europese kampioen boog in het laatste kwartier een achterstand van 0-1 om in een voorsprong van 2-1. Cole en Scholes scoorden binnen vier minuten. Van der Gouw en Stam speelden bij de Mancunians de volle negentig minuten mee.

Ibrahima Bakayoka scoorde in de 41ste minuut voor Olympique. Het was de eerste tegentreffer in drie wedstrijden die de Europese kampioen van vorig seizoen te incasseren kreeg.

Dankzij de overwinning gaat Manchester nu aan de leiding in groep D. De Britse ploeg behaalde zeven punten uit drie wedstrijden. Marseille, tot gisteravond zonder puntverlies, staat er met zes punten ook niet slecht voor. De eerste twee ploegen gaan door naar de volgende ronde.

Croatia Zagreb boekte in dezelfde poule de eerste zege. Dat ging ten koste van Sturm Graz: 2-0.

In groep A consolideerde Lazio Roma de koppositie. De Italiaanse ploeg won met 4-0 van Maribor. De treffers vielen na een uur binnen een kwartier. Inzaghi, Conceicao en Salas (twee) scoorden. Maribor speelde zeventig minuten met tien man. Verdediger Cipi kreeg zijn tweede gele kaart.

Leverkusen verkeek zich op de veerkracht van Dinamo Kiev: 1-1. Kirsten opende de score, Hoesin maakte in de slotfase gelijk. Het was het eerste puntje voor Dinamo.

Meer over