Doornbos vertrekt vanaf vijftiende plek

SAN JOSÉ (ANP) - Champ Car-coureur Robert Doornbos moet het zondag doen met een vijftiende startplek op het racecircuit van San José in de Verenigde Staten. De Nederlander begon in eerste instantie voortvarend aan het raceweekeinde met een zesde kwalificatietijd vrijdag.

Zaterdagochtend presteerde hij wederom naar behoren en reed een tweede tijd in de laatste vrije training. In de tweede kwalificatierace kregen zijn banden echter geen grip op het stratencircuit.

,,We moeten er maar eens goed naar kijken, want ik had werkelijk geen grip'', zei een teleurgestelde Doornbos, die zijn tweede plaats in het klassement van de Champ Car World Series in gevaar ziet komen. ,,Ik had verwacht ergens van de eerste twee rijen te kunnen starten, niet van de laatste twee. Toch blijf ik hoopvol. We moeten ons nu maar buigen over een andere racestrategie om toch voorin te eindigen.''

Klassementsleider Sebastien Bourdais, die twintig punten voorsprong heeft op de Nederlander, start zondag wel vanaf de voorste rij. De poleposition in San José is voor de Engelsman Justin Wilson.

Meer over