Donderdag NK natuurijs Belterwiede

WANNEPERVEEN - Het Nederlands schaatskampioenschap marathon op natuurijs wordt donderdag in Wanneperveen gehouden. Het evenement vindt plaats op het Overijsselse meer de Belterwiede. Dat heeft voorzitter Jans Bijker van de organiserende IJsclub Belterwiede maandag bekendgemaakt.

ANP
In Biddinghuizen gaan ze zondag even terug in de tijd. Deelnemers in actie tijdens de kortebaanwedstrijden gehouden op houten schaatsen en in nostalgische kledij tijdens de Winterfair van Flevonice. Beeld anp
In Biddinghuizen gaan ze zondag even terug in de tijd. Deelnemers in actie tijdens de kortebaanwedstrijden gehouden op houten schaatsen en in nostalgische kledij tijdens de Winterfair van Flevonice.Beeld anp

De vrouwen rijden 70 kilometer en de mannen 100. De starttijden zijn nog niet ingevuld. Op de Belterwiede is een parcours met een lengte van 6 kilometer uitgezet.

Het grootste gedeelte van het traject heeft de vereiste ijsdikte van 15 centimeter. 'Op sommige plekken hebben we 13,5 centimeter gemeten. Met nog twee nachtvorsten hebben we overal voldoende ijs', aldus Bijker.

Meer over