Doelman Hesp gaat definitief van Roda JC naar Barcelona

Doelman Ruud Hesp gaat definitief van Roda JC naar Barcelona. De 31-jarige keeper, derde in de rangorde van Oranje na Edwin van der Sar en Ed de Goey, werd het met de Spaanse club eens over een driejarig contract....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De Zweedse aanvaller Henke Larsson heeft bij de KNVB om een spoedarbitrage gevraagd. Hij wil met onmiddellijke ingang overstappen van Feyenoord naar Celtic. Volgens de 25-jarige international kan hij voor een gelimiteerde afkoopsom naar Schotland vertrekken.

Feyenoord wil voorlopig echter niet meewerken aan een tussentijdse transfer. De Rotterdamse club beticht Celtic bovendien van onreglementaire handelingen. De Schotse werkgever van trainer Wim Jansen (ex-Feyenoord) bereikte eerst een akkoord met Larsson en nam daarna pas contact op met Feyenoord. Voorzitter Jorien van den Herik wil voor deze formele overtreding van de transferbepalingen de UEFA inschakelen.

Volgens Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Larsson, dient de arbitragezaak bij de KNVB woensdag in Zeist. De verbintenis van Larsson loopt bij Feyenoord tot medio 1999 door.

PSV heeft overeenstemming bereikt met Tomek Iwan over een driejarig contract. Eerder was de Eindhovense club al met Feyenoord tot een vergelijk gekomen over de transfer van de 26-jarige Poolse aanvaller. De Rotterdammers namen hem indertijd voor vier miljoen gulden over van Roda JC. PSV heeft naar verluidt anderhalf miljoen minder moeten neerleggen voor Iwan.

Ivan Gabrich is door Ajax verkocht aan de naar de hoogste divisie gepromoveerde Spaanse club Merida. Het afgelopen seizoen slaagde de Argentijnse spits, destijds de duurste aankoop ooit, er niet in een basisplaats te veroveren. Ook de nieuwe trainer Morten Olsen had al aangegeven weinig vertrouwen in de robuuste aanvaller te hebben. Hij mocht weg en speelt de komende vijf seizoenen bij Merida.

Volendam heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Dennis Schulp. De Noord-Hollandse eredivisieclub huurt de 19-jarige aanvaller van Ajax. De overeenkomst geldt voor één jaar.

Meer over