Update

Djokovic stelt zijn 1,2 miljoen euro veilig in Parijs

Tennisser Novak Djokovic is niet alleen in Parijs om zijn eindejaarspremie van 1,2 miljoen euro veilig te stellen. Dat zei de Serviër vandaag nadat hij bij zijn eerste optreden ten koste van de Kroaat Ivan Dodig (6-4 6-3) de laatste 16 had bereikt bij het toernooi uit de Masters Series.

Beeld afp

Djokovic had een bye in de eerste ronde. Net als Andy Murray en Roger Federer, respectievelijk als nummer 2 en 3 geplaatst. Murray was te sterk voor de Fransman Jeremy Chardy: 6-2 6-4. De Schot krijgt in de volgende ronde wellicht meer weerwerk van de Amerikaan Andy Roddick.

Federer kwam bij zijn eerste optreden tot een zege van twee sets (6-2 6-3) op de Fransman Adrian Mannarino. De Zwitser strijdt nu met diens landgenoot Richard Gasquet om een plaats in de kwartfinales. De voormalig nummer 1 van de wereld was tot dusverre niet bijster succesvol in Parijs. Hij bereikte er nog nooit de laatste vier.

Djokovic verzekerde zich door zijn optreden in de Franse hoofdstad van bijna 1,2 miljoen euro. 'The Joker' miste al het toernooi van Shanghai en zou bij een nieuwe afmelding het bedrag waar hij recht op heeft als nummer 1 van de wereld, verspelen.

Er deden geruchten de ronde dat de Serviër slechts in Parijs was om die bonus veilig te stellen. 'Om eerlijk te zijn, ik moest er vooral om lachen. Ik heb zelfs gehoord dat er mensen waren die dachten dat ik één game zou spelen, om zo dat bedrag veilig te stellen'', reageerde Djokovic na de partij.

'Ik ben hier omdat ik mee wil strijden om de titel. Ik ben er fysiek toe in staat. Als dat niet zo was, had ik afgezegd.' Zijn volgende tegenstander is goede vriend en landgenoot Viktor Troicki.

Ook de nummer 4 van de plaatsingslijst stapte moeiteloos naar de derde ronde. De Spanjaard David Ferrer versloeg de Fransman Nicolas Mahut met twee keer 6-4. Ferrer krijgt in de volgende ronde te maken met de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov.

Meer over