Update

Djokovic en Wawrinka moeiteloos verder

Twee topfavorieten voor de eindzege in de Australian Open zijn vandaag voortvarend begonnen aan het grandslamtoernooi van Melbourne. De Zwitserse Titelverdediger Stan Wawrinka rekende in de eerste ronde eenvoudig af met de Turk Marsel Ilhan (6-1 6-4 6-2), de als eerste geplaatste Servische tennisser Novak Djokovic versloeg zonder grote inspanning de Sloveense qualifier Aljaz Bedene (6-3 6-2 6-4).

null Beeld getty
Beeld getty

Djokovic jaagt in Melbourne op zijn vijfde titel. Hij won de Australian Open voor het laatst in 2013, vorig jaar strandde hij in de kwartfinales. Wawrinka keeg de nummer een van de wereld toen op de knieën. Djokovic was dinsdag in minder dan twee uur klaar met Bedene, die eerder deze maand nog verrassend in de finale stond van het ATP-toernooi in Chennai.

,,Voor een partij in de eerste ronde was dit prima. Ik moet nog wel aan wat dingetjes werken, ik ben mijn spel nog aan het ontwikkelen'', zei de 27-jarige Serviër, die in aanloop naar Melbourne met een virus moest afrekenen. ,,Ik heb twee zware weken achter de rug, maar ik sta hier weer gezond op de baan.''

Wawrinka, in Melbourne als vierde geplaatst, stond ontspannen op de baan tegen Ilhan, de eerste Turk die in de hoofdronde van een grandslamtoernooi stond. De nummer honderd van de wereld had weinig in te brengen tegen de Zwitser. ,,Zo'n eerste partij op een grand slam is nooit gemakkelijk, maar ik stond best goed te spelen. Ik sta momenteel met veel vertrouwen te tennissen.''

De als vijfde geplaatste Japanner Kei Nishikori drong ook door tot de tweede ronde. Hij trof in de Spanjaard Nicolas Almagro een voormalig speler uit de mondiale top tien en een erkende 'hardhitter', maar de Japanner raakte niet van slag. De finalist van de US Open in 2014 won in drie sets: 6-4 7-6 (1) 6-2.

null Beeld getty
Beeld getty
Stan Wawrinka. Beeld reuters
Stan Wawrinka.Beeld reuters
Meer over