NieuwsBekervoetbal

Derdedivisieclub ODIN ‘59 uit Heemskerk schakelt eredivisionist Emmen uit

Derdedivisieclub ODIN’59 heeft eredivisionist Emmen uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB-beker. De club uit Heemskerk won in Drenthe met 3-1. Nigel Hardenberg was de grote man bij de bezoekers. Hij kwam in het laatste kwartier twee keer tot scoren en bezorgde daarmee zijn ploeg een sensationele zege.

Redactie
Vreugde bij de spelers van ODIN’59. Beeld ANP
Vreugde bij de spelers van ODIN’59.Beeld ANP

Glenn Bijl had na ruim een kwartier de score nog wel geopend voor het teleurstellende Emmen. Ahmed Al Mahdi zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. Na de pauze maakte Hardenberg het verschil.

FC Utrecht won van derdedivisieclub ASWH: 5-1. Voor de thuisclub kwamen Sander van de Streek (twee), Gyrano Kerk, Joris van Overeem en Cyriel Dessers tot scoren. Na een foutje bij Willem Janssen kon Jesper van den Bosch namens ASWH de gelijkmaker laten aantekenen.

Heerenveen had het bij hoofdklasser Groene Ster (1-3) relatief moeilijk. Bij de rust leidde de Limburgse ploeg verrassend met 1-0 door een doelpunt van Chefrino Eind. Na de pauze nam de Friese ploeg alsnog afstand van Groene Ster. Ben Rienstra, Arber Zeneli en Sam Lammers kwamen voor de bezoekers tot scoren.

Willem II versloeg Spakenburg met grote cijfers: 5-0. De Tilburgse treffers kwamen op naam van Donis Avdijaj (twee), Fran Sol (twee) en Daniel Crowley.

Ajax won eenvoudig van Go Ahead Eagles (3-0) door doelpunten van David Neres, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over