Derde etappe Dauphiné prooi voor Boasson Hagen

De derde etappe van de Dauphiné Libéré van Givors naar La Clayette is gewonnen door Edvald Boasson Hagen. De Noorse wielrenner van Team Sky was in de massasprint na 167 kilometer sneller dan Gerals Ciolek en Borut Bozic.

Edvald Boasson Hagen (links, in de witte trui) gisteren voor de start van de tweede etappe in de Duphiné. Naast hem: Bradley Wiggins (geel) en Cadel Evans (groen). Beeld ap
Edvald Boasson Hagen (links, in de witte trui) gisteren voor de start van de tweede etappe in de Duphiné. Naast hem: Bradley Wiggins (geel) en Cadel Evans (groen).Beeld ap

De sprint van de derde etappe, de enige kans op dagsucces voor sprinters, werd verstoord door een valpartij. Een renner van Euskaltel en een van RadioShack-Nissan-Trek kwamen 'spectaculair' ten val.

Philippe Gilbert toonde zich met een late uitval, maar hij werd op 600 meter van de streep weer ingerekend. Bradley Wiggins bleef uit de gevarenzone en begint morgen als leider aan de tijdrit van 53,5 km tussen Villié-Morgon en Bourg-en-Bresse.

Beste Nederlander was woensdag Rob Ruijgh, die als 23ste over de streep kwam.

Meer over