Den Helder geroyeerd als lid van de FEB

De basketbalclub Den Helder is met onmiddellijke ingang geroyeerd als lid van de FEB, de Federatie Eredivisie Basketball. Deze maatregel werd genomen omdat coach Bob Gonnen van Den Helder die functie blijft combineren met het bondscoachschap....

Na het vertrek van Lucien van Kersschaever als bondscoach kon de Nederlandse Basketball Top (NBT) niet direct een opvolger vinden. Omdat het mede een financiële kwestie werd - de hoofdsponsor IBM haakte ook af - moest gezocht worden naar een parttime coach en op advies van experts, onder wie Amsterdam-coach Boot, werd Den Helder-coach Gonnen aangezocht.

Tijdens het overleg konden de drie partijen (Den Helder, FEB en NBT) niet tot een eensgezind standpunt komen. Wel bereikte het bestuur van Den Helder overeenstemming met de NBT-vertegenwoordigers.

Manager Piet Meijer begrijpt alle commotie wel, 'maar om meteen maar tot een royement over te gaan is voor mij buiten proportioneel', zegt hij. 'Het zal het einde van de FEB betekenen, want de FEB heeft niets meer over om eensgezind namens de twaalf eredivisisieclubs te onderhandelen of besluiten te nemen. '

Door het royement is Den Helder uitgesloten van het bekertoernooi en kan de club zich daardoor niet kwalificeren voor de Holland Basketbal Week in Rotterdam. Aan de competitie in de eredivisie blijft de club gewoon meedoen, omdat de FEB daarover niets heeft te zeggen.

Meer over