Update

Dekker en Heijt ook beste op reuzenslalom

Yvette Heijt en Davy Dekker hebben donderdag tijden de NK snowboard ook de titels veroverd op de reuzenslalom. Het duo was maandag in Laax ook al het beste op de slalom.

De omstandigheden in het Zwitserse wintersportoord waren ditmaal lastiger. De sneeuw was weliswaar goed, maar het zicht door de bewolking slecht. Aan de gezagsverhouding veranderde dat overigens weinig. Heijt was bij de vrouwen duidelijk de snelste. Ze versloeg Talya Nagtegaal en Aranta van den Broeke. Dekker werd bij de huldiging geflankeerd door Rob Gerlings en Maarten de Wilde.

Dimi de Jong werd geheel volgens verwachting Nederlands kampioen halfpipe, het onderdeel waarop hij zich al kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Sotsji 2014. De jeugdige Hagenaar had geen concurrentie te duchten van Rocco van Straten, Dolf van der Wal en Joris Ouwerkerk. Ze verschenen door blessures niet aan de start.

De Jong duelleerde in het ijskanaal met veteranen als Jonte Grundelius, de Zweedse trainer van nationale selectie, en oud-professional Luc van Ommen. Grundelius werd naderhand als 'buitenlander' uit de NK-uitslag gehaald. Van Ommen kreeg het zilver, Björn van Dongen het brons. Bij de vrouwen zegevierde Anne-Fleur Eiff vóór Martina Veldhoen en Eva Wijers.

Meer over