Update

Degenkolb wint Gent-Wevelgem

De Duitser John Degenkolb heeft zondag de Belgische wielerkoers Gent-Wevelgem gewonnen. De renner van Giant-Shimano bleef in de sprint van een grote groep de Fransman Arnaud Démare voor. De derde plaats was voor de Slowaak Peter Sagan.

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

Topfavoriet André Greipel uit Duitsland was enkele kilometers voor de streep betrokken bij een van de vele valpartijen. Ook de Amerikaan Tyler Farrar zag daarbij zijn kansen in rook opgaan.

De twee doorkomsten op de Kemmelberg leidden niet tot een beslissing in de wedstrijd die gekenmerkt werd door de vele valpartijen. Een groep van zo'n 50 renners zette na de heuvelzone koers richting Wevelgem. Drie coureurs - de Costa Ricaan Andrey Amador, de Belg Stijn Devolder en de Zwitser Silvan Dillier - waagden een poging en werden pas onder de vlag voor de laatste kilometer ingerekend. Daarna konden de overgebleven sprinters hun gang gaan, waarbij Degenkolb een fractie te snel was voor Démare.

Voor de Duitser was het al zijn vijfde overwinning van het seizoen na ritzeges in de Ronde van de Middellandse Zee (drie) en Parijs-Nice. In Milaan-Sanremo reed Degenkolb kort voor de Poggio lek.

Meer over