Update

Degenkolb (Argos) wint ook tweede etappe in Duinkerke

De Duitse wielrenner John Degenkolb heeft vandaag ook de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Een dag nadat de coureur van de Nederlandse Argos-formatie zich de rapste had getoond van een kopgroep van tien man, spurtte Degenkolb nu naar de overwinning in een massasprint.

null Beeld afp
Beeld afp

Na een rit van 180,2 kilometer, van Berck-sûr-Mer naar Montrieu-sûr-Mer, versloeg Degenkolb de Tsjech Zdenek Stybar (2de) en de Fransman Jérôme Pineau (3de) in de sprint. Dankzij dit tweede dagsucces kreeg Degenkolb de roze leiderstrui nog wat steviger om zijn schouders.

'Mijn ploeg heeft weer schitterend werk geleverd', reageerde Degenkolb. 'Na de vroege vlucht van die vier renners regelden mijn ploeggenoten het tempo, zodat we in de finale de koplopers konden inrekenen. In de de massasprint zette ik me in het spoor van de Omega Pharma-renners. Ik kon op het gepaste moment uit hun wiel komen en het zo afmaken. Ik heb zo lang moeten wachten op mijn eerste zege dit seizoen, nu heb ik er meteen twee beet.'

Meer over