De Vroome onderuit in Miami

Tennisster Indy de Vroome heeft de eerste ronde van het lucratieve WTA-toernooi in Miami niet overleefd. Het 17-jarige talent uit Cromvoirt, die met een wildcard was toegelaten, moest na liefst 3 uur tennissen buigen voor Anna Schmiedlova uit Slowakije: 5-7 7-5 2-6.

Indy de Vroome. Beeld afp
Indy de Vroome.Beeld afp

De Vroome zag daardoor een confrontatie met de Amerikaanse ster Venus Williams in de tweede ronde aan zich voorbij gaan.

Het Nederlandse talent staat buiten de top 200 van de wereldranglijst, maar ontving dankzij haar management een invitatie voor het Amerikaanse toptoernooi.

De Vroome kreeg kansen tegen Schmiedlova, maar legde het vooral op haar service af. De Brabantse sloeg liefst 17 dubbele fouten en werd negen keer gebroken. Haar Slowaakse tegenstandster leverde zeven keer haar servicebeurt in.

Bertens en De Bakker
Kiki Bertens, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi heeft bereikt, staat vandaag in de eerste ronde tegenover Victoria Duval uit de Verenigde Staten. Thiemo de Bakker neemt het op tegen de Roemeense tennisster Victor Hanescu. De Bakker sloeg zich net als Bertens met succes door de kwalificaties heen. Robin Haase en Igor Sijsling komen later in actie.

Haase
Haase heeft het niet getroffen bij de loting. De Hagenaar staat in de eerste ronde tegen de Australische routinier Lleyton Hewitt, bij winst wacht de Spaanse nummer 1 van de wereld Rafael Nadal. Igor Sijsling treft Edouard Roger-Vasselin, de Fransman die 43ste staat op de wereldranglijst.

Meer over