De Vries en Rozendaal zegevieren

Miel Rozendaal en Jeroen de Vries hebben hun ploeg Time Out een succesvol weekeinde bezorgd. De schaatsers wonnen zaterdag en zondag de marathons van Amsterdam en Alkmaar....

De Vries zette in Alkmaar met een omvangrijke kopgroep eerst het pelotonop een ronde achterstand en dubbelde vervolgens solo nog een keer de rest.Hij bleef Ingmar Berga (tweede) en Lars Hoogenboom (derde) voor.

Klassementsleider Cedric Michaud kwam in de twaalfde wedstrijd om deKNSB-beker ten val voor de eindstreep, maar de Fransman herstelde zich enfinishte op de zesde plaats.

In Amsterdam moesten de schaatsers hard werken. De wind op deonoverdekte Jaap Edenbaan zorgde voor een boeiend wedstrijdverloop.Constant waren er ontsnappingen. Maar pas na zeventig ronden viel debeslissende slag.

Rozendaal pakte met Jeroen de Vries en Lars Hoogenboom een rondevoorsprong op het peloton. In de eindsprint was Rozendaal de snelste. Hijfinishte een halve meter voor Hoogenboom, die vorige week in Zweden tweenatuurijsmarathons won.

'De tweede plaats was vandaag het hoogst haalbare. Ik kon in mijn eentjeniet op tegen die twee Time Out-rijders', zei Hoogenboom, uit deAdformatie-ploeg. Rozendaal behaalde in Amsterdam zijn derde seizoenzege.

Bij de vrouwen won Daniëlle Bekkering twee keer. De rijdsterverstevigde daarmee haar leidende positie in het klassement.

De marathonschaatsers reizen deze week naar de Weissensee. Daar wordtdonderdag om de open Nederlandse titel gestreden.

Meer over