De Ruiter tijdelijk vervanger van Spelbos bij FC Utrecht

Nol de Ruiter zal de komende weken optreden als hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij neemt de plaats in van de maandag opgestapte Ronald Spelbos....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Spelbos nam ontslag omdat hij geen perspectief meer zag bij FC Utrecht. De Ruiter, die vanaf 1984 al drie jaar hoofdtrainer van Utrecht was, is de enige bij de club met de vereiste trainersdiploma's. Hij is als hoofd scouting nog steeds werkzaam voor FC Utrecht. Assistent-trainer Frans Adelaar volgt momenteel de cursus trainer betaald voetbal.

Danny Hesp voetbalt tot eind dit seizoen bij NEC. De 28-jarige verdediger is afkomstig van AZ, waar hij door trainer Van Hanegem op een zijspoor werd gezet. NEC trok Hesp aan omdat er een gebrek aan verdedigers is.

De UEFA heeft Barcelona-doelman Ruud Hesp voor één duel in de Champions League geschorst. De Nederlander kreeg in de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev (3-0) de rode kaart nadat hij een tegenstander onderuit had gehaald. Hesp mist nu de return tegen Kiev op 5 november. In de uitwedstrijd tegen PSV, op 10 december, is hij weer beschikbaar.

Meer over