Update

De Bakker en Sijsling stapje dichter bij Australian Open

Het kwalificatietoernooi voor de Australian Open verloopt vooralsnog voorspoedig voor de Nederlandse tennissers. Thiemo de Bakker en Igor Sijsling bereikten vandaag de tweede ronde. Jesse Huta Galung deed dat gisteren al.

ANP/Redactie
Thiemo de Bakker en Igor Sijsling (links) - op de foto toeschouwer bij het NK tennis in Rotterdam, vorige maand - doen het in Melbourne aardig. Beeld anp
Thiemo de Bakker en Igor Sijsling (links) - op de foto toeschouwer bij het NK tennis in Rotterdam, vorige maand - doen het in Melbourne aardig.Beeld anp

De Bakker moest wel hard werken tegen de Duitser Dustin Brown. Hij won in drie sets: 7-6 (3) 4-6 8-6. Zijn tegenstander in de tweede ronde is de Spanjaard Javier Marti. Sijsling had iets minder moeite met de Fransman Axel Michon: 6-3 7-5. Hij treft in zijn volgende partij de als vijfde geplaatste Rus Igor Andrejev. Huta Galung moet het opnemen tegen de Braziliaan Caio Zampieri.

In het kwalificatietoernooi van de vrouwen bereikte Kiki Bertens de tweede ronde. Zij profiteerde van de opgave van haar tegenstander, de als eerste geplaatste Vesna Dolonts. Bertens leidde met 6-0 4-0 toen de Russin ermee stopte. De Nederlandse krijgt als volgende opponente de Oekraïense Olga Savtsjoek.

Meer over