Update

David Ferrer oppermachtig in Rosmalen

David Ferrer heeft geheel aan de verwachting van de organisatie van het Unicef Open in Rosmalen voldaan. De als eerste geplaatste Spaanse tennisser won zaterdag het grastoernooi door in de finale de Duitser Philipp Petzschner te bedwingen. Dat vergde twee sets: 6-3 6-4. De partij duurde 1 uur en 10 minuten.

Beeld ap

Voor de 30-jarige Ferrer, de nummer 6 van de wereldranglijst en in 2008 al eens winnaar in Rosmalen, was het na Auckland, Buenos Aires en Acapulco zijn vierde ATP-titel van dit jaar. Petzschner, die zich met succes door de kwalificaties sloeg, was tot dusver één keer de beste.

Ferrer verdiende de eindzege ten volle. In de eerste ronde had hij het nog vrij lastig tegen de Canadese qualifier Pierre-Ludovic Duclos. Daarna ging hij tegen achtereenvolgens Leonardo Mayer (Arg), Igor Sijsling (Ned), Benoît Paire (Fra) en uiteindelijk Petzschner, die te veel fouten maakte voor een nieuwe stunt, steeds overtuigender spelen. Alleen het 23-jarige Franse talent Paire pakte een set tegen de favoriete Spanjaard.

Beeld ap
Beeld ap
Beeld ap
Meer over