nieuwsdarten

Darter Michael van Gerwen verovert derde wereldtitel

Michael van Gerwen is voor de derde keer wereldkampioen darten. Dinsdag versloeg hij in de finale de Engelsman Michael Smith met 7-3.

Redactie
Michael van Gerwen. Beeld EPA
Michael van Gerwen.Beeld EPA

Van Gerwen rekende in de finale van het WK in Alexandra Palace in Londen af met Michael Smith. De 28-jarige Engelsman stond voor het eerst in de eindstrijd van het WK, Van Gerwen voor de vierde keer. Smith bleek in zijn eerste WK-finale niet echt tegen de druk bestand. Na 4-0 had ‘Bully Boy’ nog wel even een opleving, terwijl ‘Mighty Mike’ een dipje in zijn concentratie beleefde (4-2). Echt spannend werd het echter nooit.

Van Gerwen behaalde eerder in 2014 en 2017 de wereldtitel. Hij verdiende ruim 550.000 euro met zijn derde triomf in de Engelse hoofdstad en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het mondiale dartsklassement. Smith, die als nummer tien van de wereld aan het WK begon, ging met dik 220.000 euro naar huis.

Eerder dit seizoen speelden de twee darters al tegen elkaar in de finale van de Premier League. Van Gerwen won toen met 11-4.

Topfavoriet

De Brabander begon als topfavoriet aan het WK. Hij rekende overtuigend af met Alan Tabern, Max Hopp, Adrian Lewis en Ryan Joyce. In de halve finale verpletterde de wereldkampioen van 2014 en 2017 de eveneens tweevoudige wereldkampioen Gary Anderson met 6-1.

Donderdag wordt Van Gerwen in zijn woonplaats Vlijmen gehuldigd.

Michael Smith. Beeld EPA
Michael Smith.Beeld EPA
Meer over