Dakar Rally: Trucker Hans Stacey weer de snelste

ATAR (ANP) -De Nederlandse trucker Hans Stacey heeft de zevende etappe van de Dakar Rally gewonnen. Met zijn MAN hield hij de Franse equipe van Philippe Jacquot bijna een half uur achter zich. Tomas Tomecek (Tatra) werd derde. Wulfert van Ginkel (Ginaf) kwam in de vierde tijd over de finish.

In het algemeen klassement is Stacey ook leider. Kamaz-rijder Ilgizar Mardejev volgt op meer dan twee uur. Van Ginkel staat derde.

De Franse coureur Cyril Despres won de zevende etappe bij de motoren. Door de slechte weersomstandigheden had de organisatie de klassementsproeven tussen Zouérat en Atar in Mauritanië ingekort. De Noor Pal Anders Ullevalseter werd tweede, David Casteu (Fra) derde. Alle coureurs reden op een KTM.

Verhoeven

Beste Nederlander werd wederom Frans Verhoeven. Na een aantal top tien noteringen, zette hij zijn KTM vrijdag als zeventiende over de eindstreep, op iets meer dan 40 minuten achter Despres. Honda-coureur Henk Knuiman werd negentiende.

In het algemeen klassement bleef de Spanjaard Marc Coma leider. Hij heeft iets meer dan tien minuten voorsprong op zijn landgenoot Isidre Esteve Pujol. Verhoeven zakte drie plaatsen en is nu de nummer tien in het algemeen klassement. Knuiman staat op de zeventiende plaats.

Bij de auto's eindigde de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers als eerste vóór de Fransman Stéphane Peterhansel en de Spanjaard Carlos Sainz. Hij nam tevens de leiding over in het algemeen klassement. Tim Coronel had samen met zijn vriendin Gaby Uljee een goede dag. Met een Bowler eindigde hij als 27e en beste Nederlander.

Meer over