Cricketploeg wint ook van Engeland

Het Nederlands cricketteam heeft woensdag ook de vierde en laatste groepswedstrijd gewonnen. Nederland versloeg het amateurteam van Engeland: 196/6 tegen 193/7....

ANP

DEN HAAG

Nederland speelt zaterdag in de finale tegen Denemarken. De nummer twee van groep A was woensdag te sterk voor concurrent Schotland: 178/9 tegen 177/8. De Denen verloren eerder in het toernooi van Nederland met een verschil van 53 runs.

Engeland vocht tegen het Nederlands team voor de laatste kans. De Britten gingen aan de wickets degelijk van start. Opener Gaywood en Foster, samen goed voor 83 runs, bezorgden de aanval de nodige hoofdbrekens.

Na hun vertrek en de val van het wicket van Griffin (31), stokte echter de productie. In 50 overs op een stand van 193 voor 7 kwam het einde. Kahn boekte met 3 voor 27 de mooiste bowlingcijfers. Leemhuis nam twee wickets, Rijkens en Singh elk één.

Veel spanning kenmerkte het tweede gedeelte van de wedstrijd. De Engelse bowlers waren zeer gevaarlijk en het fielden was messcherp. Nederland moest hard vechten voor de punten. De basis voor de uiteindelijke zege werd gelegd door opener Bradley die zich pas na een vakkundige productie van 51 runs gewonnen moest geven.

Ook Bakker en Van Noortwijk leverden met 33 en 24 runs goed werk af.

Meer over