Cricketers ACC beleven niets dan narigheid

De Amsterdamsche Cricket Club (ACC) heeft een dramatische week achter de rug. Eerst ging de openingswedstrijd tegen Hermes DVS verloren, vervolgens ging het clubhuis in het Amsterdamse Bos in vlammen op en ten slotte eindigde de derby tegen VRA in een nederlaag....

Van onze cricketmedewerker

AMSTELVEEN

Op en rond het veld van AAC hing een bizarre sfeer: geen clubhuis, geen kleedkamers, geen terras, geen ligstoelen, slechts enkele plastic stoeltjes en twee houten tafels voor de scorers. Tal van leden waren gekomen om het elftal te steunen in haar strijd tegen VRA.

Voor ACC was het weer eens tijd voor een overwinning. Sinds 7 mei 1994 was niet meer gewonnen van de buurman. In de afgelopen veertig jaar was VRA duidelijk de beste ploeg geweest: dertig zeges tegen slechts zeventien voor AAC. Slechts twee wedstrijden waren in deze lange periode verregend. Het zag er gisteren lang naar uit dat het er drie zouden worden.

Rond half drie klaarde het op en kon toch worden begonnen met het duel dat tot twintig overs werd teruggebracht. VRA startte fel aan bat en kwam in no-time tot een indrukwekkende score van 153 voor het verlies van 2 wickets. Topscorer werd Maurits Houben met 63 runs, met Tjade Groot als goede tweede: 63. Alleen Ferreira veroverde een wicket op De Mans (1/28/5). De overige ACC bowlers lieten het afweten: Aponso 0/24/5, Booy 0/26/3 en Zaman 0/27/2.

ACC kwam moeizaam op gang in de batting-opening. Aponso en Knüpfer werden door Leemhuis direct weer teruggestuurd naar het VRA-clubhuis. Alleen Ferreira hield lang stand en knalde 3 keer voor 6 runs de bal het Bos in. Bij de 10de over (73 voor 3) had ACC nog uitzicht op een zege. Venter van VRA dacht daar anders over en ving Ferreira op een score van 59 runs uit.

De 'staart' van ACC was hierna volslagen kansloos tegen de VRA-aanval. Op 122 was het AAC-verzet gebroken. Bij de VRA-aanval waren Leemhuis (3/26/5), Venter (3/24/5) en Groot (3/15/4) de uitblinkers.

Debutant Ghandhi kwam in zijn eerste thuiswedstrijd gisteren beter voor de dag en klopte degradatiekandidaat Rood & Wit gedecideerd: Gandhi eindigde in 36 overs op 181/7, met Joseph als topscorer 72; Trotman, de nieuwe bondscoach, kwam op 35. De Haarlemse ploeg was op 119 a.o.

Hermes DVS verloor verrassend in Den Haag van een ontketend Quick: 232/7 in 40 overs. Hermes kwam tot 175 a.o.

Meer over