Nieuws

Clubicoon Sergio Ramos verlaat Real Madrid na zestien seizoenen

Al maanden werd er over gespeculeerd, de onderhandelingen liepen stroef, dat wist iedereen, maar niemand kon echt geloven dat Sergio Ramos Real Madrid zou verlaten. Toch gaat het clubicoon na zestien jaar echt het witte shirt uittrekken.

Sergio Ramos gaat dus tóch weg bij Real Madrid.  Beeld REUTERS
Sergio Ramos gaat dus tóch weg bij Real Madrid.Beeld REUTERS

Real Madrid maakte het nieuws woensdagavond bekend en donderdag zullen de 35-jarige verdediger en voorzitter Florentino Pérez het besluit toelichten. Ramos was 19 jaar toen hij in 2005 Sevilla verruilde voor Madrid en speelde ruim zevenhonderd wedstrijden voor De Koninklijke. Hij zag in zestien jaar de ene na de andere topvoetballer komen en gaan, maar zelf bleef hij de club steeds trouw.

De onverzettelijke verdediger was een van de steunpilaren van het team dat maar liefst vier keer de Champions League won. Daarnaast won hij ook nog onder meer vijf keer het landkampioenschap, vier keer de wereldbeker en twee keer de Spaanse beker. Met Spanje werd hij in 2010 wereldkampioen, en in 2008 en 2012 Europees kampioen.

Fysieke problemen

Maar bij het Europees kampioenschap dat nu wordt gespeeld. ontbreekt de recordinternational vanwege een blessure. De aanvoerder ontbrak in, naar nu blijkt, zijn laatste seizoen voor Real Madrid ook al vaak vanwege fysieke problemen. Mede daarom zou Real Madrid hem slechts een nieuw contract voor één seizoen hebben aangeboden, terwijl Ramos minstens twee jaar wilde blijven.

Real Madrid moet bovendien de selectie hoognodig vernieuwen, want de resultaten houden al een tijd niet over. Vorig jaar werd de club nog wel Spaans kampioen, maar in de Champions League was het team, zonder Ramos, in de halve finale kansloos tegen Chelsea. In de jaren ervoor strandde Real zelfs al in de achtste finales, in 2019 tegen Ajax. Ramos keek toen wanhopig toe vanuit zijn skybox in het Bernabeu stadion hoe zijn ploeg werd weggespeeld. In de eerste wedstrijd in Amsterdam pakte hij bewust een gele kaart omdat hij dacht dat het in Madrid toch wel zou lukken, maar Ajax won met 1-4.

Waar hij volgend jaar zal spelen, is niet bekend. In de Spaanse media wordt gespeculeerd over een terugkeer naar Sevilla, maar ook de namen van Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain worden genoemd.

Meer over