Update

City trakteert Spurs op dikke nederlaag

Manchester City heeft in de Premier League een eclatante zege geboekt op Tottenham Hotspur. De 'Citizens' haalden in eigen stadion met 6-0 uit tegen de bezoekers uit Londen, die zij passeerden op de ranglijst. City heeft 22 punten uit 12 duels, de Spurs blijven op 20 staan.

null Beeld getty
Beeld getty

Doelman Hugo Lloris leidde met een blunder kort na de aftrap de ondergang van Tottenham al in. Hij verspeelde de bal knullig aan Sergio Agüero, die hem met een hard schot tot een lastige redding dwong. De attente Jesús Navas lepelde de bal daarop na 14 seconden in het doel, de snelste goal in de Premier League ooit voor City. Via Erik Lamela leken de Spurs al snel op gelijke hoogte te komen, maar Martín Demichelis haalde zijn inzet van de lijn.

Vervolgens werd de ellende voor de Londense ploeg steeds groter. Sandro kreeg een eigen doelpunt achter zijn naam en Agüero maakte de derde treffer. Na rust maakte de Argentijn zijn tiende goal van dit seizoen, waarna City via Álvaro Negredo en wederom Navas uitliep naar de grootste zege ooit op de Spurs. Die evenaarden op hun beurt de grootste nederlaag in de Premier League.

Na de 7-0-zege op Norwich City was het de tweede thuiswedstrijd op rij waarin City meer dan vijfmaal scoorde. De club uit Manchester presteerde dat voor het laatst in 1963 in competitieverband. Na zes thuisduels staat de teller op 26 goals, voor het laatst gepresteerd door Sunderland in 1935.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over