Champions League verhuist alweer: nu van SBS6 naar Veronica

SBS6 neemt na een seizoen afscheid van de goedbekeken voetbalwedstrijden in de Champions League. Het moederbedrijf SBS Broadcasting heeft besloten de wedstrijden met ingang van komend seizoen onder te brengen bij de eigen mannenzender Veronica.

Redactie
null Beeld pro shots
Beeld pro shots

SBS6 heeft de zendtijd nodig voor nieuwe Nederlandse tv-series, verklaart het tv-concern. SBS Broadcasting en uitgeverij Sanoma, grootaandeelhouder van de tv-zenders, kochten de rechten van de UEFA Champions League voor de periode 2015-2018.

SBS6 zendt sinds augustus vorig jaar de Champions League-wedstrijden uit. Het marktaandeel van de familiezender die het qua kijkcijfers al jaren moet afleggen tegen RTL4 en NPO1, groeide sindsdien gestaag. Een gemiddelde Champions League-wedstrijd wordt door minimaal een miljoen mensen bekeken.

'Niet te combineren'

'We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu tot bij SBS6 uit te zenden, maar voor het komend seizoen ligt de situatie anders', zegt legt CEO Peter de Mönnink van SBS uit. 'We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaste voetbalavonden.'

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen verhuizen na de zomer mee naar Veronica, evenals de wedstrijd om de Super Cup (de winnaar van de UEFA Champions League tegen de winnaar van de UEFA Europa League).

Meer over