Update

Chagrijnige Luiten na eerste dag Masters in middenmoot

Joost Luiten is gisteren stroef begonnen aan de Masters op de Augusta National. Nederlands beste golfer noteerde in de eerste ronde van het beroemde Amerikaanse majortoernooi 75 slagen. Met die score van 3 boven par bezet hij de gedeelde 53e plaats.

Joost Luiten probeert de bal uit de bunker te krijgen. Beeld afp
Joost Luiten probeert de bal uit de bunker te krijgen.Beeld afp

'Ik speelde gewoon niet goed', zei de 28-jarige Bleiswijker op de website van De Telegraaf. 'Dit is toch The Masters, dat doet wel iets anders met je. Het zou best kunnen dat daarom mijn swing niet helemaal soepel liep', zei de eerste Nederlander die via zijn positie op de wereldranglijst rechtstreeks toegang kreeg tot het prestigieuze evenement.

Luiten maakte op de 13e hole nog een birdie, maar zakte door een bogey op de 14e en zelfs een double bogey op de 17e terug naar de middenmoot. 'Daar ging echt alles mis na mijn drive. Mijn bal vloog door de wind over de green en daarna had ik een vreselijk moeilijke chip en vervolgens een drieputt. Daar heb ik behoorlijk de pest over in.'

De Amerikaan Bill Haas gaat aan de leiding na de eerste 18 holes met 68 slagen, 4 onder par. Drie spelers volgen hem op 1 slag, onder wie de Australische titelverdediger Adam Scott.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over