Cavendish meldt zich af voor WK wielrennen

Mark Cavendish heeft zich vrijdag afgemeld voor de WK wielrennen in Richmond. De beoogde kopman van de Britse ploeg heeft te veel last van een schouderblessure die hij opliep toen hij vorige week in de Ronde van Groot-Brittannië op een geparkeerde auto reed.

Redactie
Mark Cavendish Beeld ap
Mark CavendishBeeld ap

'Ik ben zwaar teleurgesteld dat ik er niet bij kan zijn', stelde Cavendish. De blessure van Cavendish is een aderlating voor de hele Britse ploeg. 'Dit is een grote teleurstelling voor Mark', vertelde technisch directeur Shane Sutton van de Britse wielerploeg. 'Hij had een grote kans op succes. De blessure is ernstiger dan verwacht. We wensen hem veel succes met revalideren.'

Cavendish veroverde in 2011 de wereldtitel. De topsprinter verkeerde dit seizoen niet in de vorm van zijn leven. Hij won slechts één etappe in de Ronde van Frankrijk. In totaal won hij al 26 etappes in de Tour, 17 ritten in de Giro en vier in de Vuelta.

De Britten kunnen tevens geen beroep doen op Geraint Thomas. De renner van Sky meldde zich eerder deze week af. Hij wordt vervangen door Adam Yates, die een week na de Tour de France de Clásica San Sebastián won.

Meer over