CAS brengt dopingschorsing Cilic terug

De Kroaat Marin Cilic mag vanaf morgen weer tennissen. Hij werd in september door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor negen maanden geschorst na een positieve dopingcontrole, maar trok naar het Internationaal Sporttribunaal en kreeg er strafvermindering. Het CAS bracht zijn schorsing vandaag terug van negen naar vier maanden, waardoor Cilic vanaf zaterdag weer speelgerechtigd is.

Koen Hellemans
null Beeld ap
Beeld ap

De 25-jarige Cilic, momenteel het nummer 47 op de wereldranglijst, werd begin mei tijdens het ATP-toernooi van München positief bevonden op nikethamide. Dat kwam door het innemen van een glucosetablet. Cilic bevestigde dat hij de tabletten zelf in een Franse apotheek had gekocht, wees er ook op dat de substantie verboden is in competitie, maar niet buiten competitie.

Vrijwillig aanvaard
De ITF legde hem tijdens een hoorzitting op 13 september een schorsing van negen maanden met terugwerkende kracht vanaf 1 mei op. Het CAS verkortte de schorsing echter naar vier maanden en bracht de startdatum van de schorsing op 26 juni, toen Cilic een voorlopige straf vrijwillig aanvaardde. Daardoor is hij vanaf 26 oktober weer speelgerechtigd. Zijn prijzengeld en gewonnen punten van het ATP-toernooi van München krijgt hij niet terug.

Meer over