Update

Cancellara verontschuldigt zich tegen België

Fabian Cancellara heeft zondag het thuispubliek bij de Ronde van Vlaanderen een deceptie bezorgd. De Zwitser toonde zich de sterkste in de eindsprint die hij samen met de Belgen Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke en Stijn Vandenbergh aanging. 'Ik wil graag sorry zeggen tegen de Belgen', reageerde Cancellara na afloop van 'Vlaanderens Mooiste' met een knipoog.

null Beeld afp
Beeld afp

Cancellara was in 2010 en vorig jaar ook al de beste in Vlaanderen. Met name de winst in 2013 was imponerend toen hij 15 kilometer voor de finish wegreed en solo over de eindstreep kwam. 'Vorig jaar was heel mooi, maar om nu weer te winnen is misschien nog wel een grotere prestatie', jubelde de winnaar.

Hoewel Cancellara in de sprint duidelijk de beste was, zat de Zwitser toch nog behoorlijk zenuwachtig op zijn fiets in de slotfase. 'Ik vroeg steeds maar aan de ploegleiding hoeveel seconden we nog over hadden op de achtervolgers. Als Niki Terpstra of Peter Sagan er nog bij was gekomen, dan zou dat het einde van de wereld hebben betekend', aldus Cancellara.

Terpstra ging samen met de Noor Alexander Kristoff nog in de achtervolging op de koplopers, maar het tweetal kon ze niet meer achterhalen. Uiteindelijk finishte de Nederlander als zesde.

Meer over