Update

Canadese tennisser valt flauw door extreme hitte

Verschillende tennissers klagen over de extreme temperaturen tijdens de Australian Open. De Canadees Frank Dancevic viel zelfs flauw in zijn partij tegen de Fransman Benoît Paire.

De Canadees Frank Dancevic is flauwgevallen op de baan.Beeld ap

In Melbourne is het zo'n 40 graden. De organisatie probeert oververhitting zoveel mogelijk te voorkomen door handdoeken met ijs en liters water beschikbaar te stellen. De vrouwen krijgen daarnaast ook een extra pauze van 10 minuten tussen de tweede en de derde set.

'Het zijn onmenselijke temperaturen om in te spelen. Ik vind het zelfs oneerlijk en een hoop spelers met mij', meldt Dancevic. Juan Martin del Potro sprak van de slechtst mogelijke omstandigheden. 'Het publiek hield me op de been.'

Sauna
De voormalige nummer 1 van de wereld Caroline Wozniacki voelde ook de warmte in haar partij tegen de Spaanse Lourdes Dominuez Lino. 'Het voelde alsof ik in een sauna stond te spelen', aldus de Deense. De Chinese Peng Shuai kreeg kramp tijdens haar wedstrijd tegen de Japanse Kurumi Nara.

Volgens Roger Federer zijn de omstandigheden zwaar, maar voor iedereen gelijk. 'Het is vooral een mentale kwestie', liet de Zwitser weten. Pas vanaf zaterdag lijkt het af te koelen, naar zo'n 25 graden.

Beeld ap
Beeld ap
Meer over