Cambuur wint met tien man van Heracles

Een rode kaart voor Lucas Bijker, halverwege de eerste helft, leek SC Cambuur dinsdag tegen Heracles Almelo een lastige avond te bezorgen. Niets bleek minder waar. De ploeg van trainer Henk de Jong bleef de bovenliggende partij in het bekerduel in Almelo en vertaalde dat naar de score. Cambuur won met 3-0 en plaatste zich zo voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

null Beeld anp
Beeld anp

Cambuur boekte eerder dit seizoen in Almelo de eerste uitzege in de competitie sinds de rentree in de eredivisie. Dat was echter op het moment dat Heracles nog geen punt had gepakt. De formatie van trainer John Stegeman is de laatste weken uit de negatieve spiraal gekropen en won vier van de laatste zes competitiewedstrijden. Bij Cambuur was de vorm de laatste weken juist ver te zoeken.

In Almelo was het echter Cambuur dat de klok sloeg. De nummer zeven van de eredivisie had het betere van het spel, maar creëerde evenwel weinig. De 0-1 kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Aanvoerder Mohamed El Makrini schoot de bal fraai in de kruising.

Er was op dat moment niets aan de hand voor de Leeuwarders, maar dat veranderde toen Bijker zich even later vergreep aan de doorgebroken Thomas Bruns. De verdediger kreeg rood en kon inrukken. Heracles wist daar evenwel niet van te profiteren.

Cambuur bleef de betere ploeg en vlak na rust schoot El Makrini, niet bekend om zijn doelpunten, weer met scherp. Toen Calvin Mac-Intosh er na een uur spelen ook nog 0-3 van maakte, verlieten de eerste supporters de tribunes. De tien uit Leeuwarden kwamen daarna niet meer in de problemen.

Meer over