Brits jacht wint zesde etappe van race om de wereld

Het Britse jacht Silk Cut met schipper Lawrie Smith heeft de zesde etappe gewonnen van de Whitbread Race rond de wereld....

AFP

AFP

FORT LAUDERDALE

De Silk Cut deed over de 4750 zeemijlen 15 dagen, 19 uur, 55 minuten en 9 seconden. Bij het binnenlopen van de haven had de Silk Cut een voorsprong van ongeveer twintig mijl op de Zweedse boot. De laatste dagen hebben beide schepen wisselend op kop gelegen. De Silk Cut nam donderdag de leiding en stond die niet meer af.

De etappezege voor Smith en zijn bemanning is vooral een morele overwinning. De hoge verwachtingen hadden ze tot nu toe niet kunnen waarmaken. In de eerste twee etappes eindigde de Silk Cut op de vierde plaats. In de daaropvolgende etappes finishte het schip als zesde en zevende. In de vijfde etappe moest Smith opgeven na een gebroken mast. Daarmee verspeelde hij zijn kansen op een goede eindklassering. Met drie etappeoverwinningen blijft de EF Language leider van het tussenklassement.

Het Nederlandse jacht BrunelSunergy vaart in de achterhoede. Waarschijnlijk zal schipper Roy Heiner en zijn ploeg als achtste finishen, net voor de Zweedse boot EF Education.

Meer over