Bridgster Verbeek vervangt Gielkens

De nationale vrouwenbridgeploeg heeft voor het WK in Tunesië één wijziging ondergaan in vergelijking met het laatste EK. Martine Verbeek neemt de plaats in van Ine Gielkens....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Op het EK in Montecatini plaatste de vrouwenploeg zich door de vijfde plaats voor het elfde WK, dat van 19 oktober tot 1 november in Hammamet, 60 kilometer ten zuiden van Tunis, wordt gehouden. Voor de vrouwenploeg wordt het de derde keer dat het deelneemt aan de strijd om de wereldtitel. In '89 werd de ploeg in Australië tweede, in '91 werd het team in Japan in de voorronde uitgeschakeld.

In Tunesië nemen achttien landen deel. Nederland speelt in een halve competitie achtereenvolgens tegen Colombia, China, Groot-Brittannië, USA I, Zuid-Afrika, Argentinië, Israel, USA II, Tunesië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Brazilië, Canada, Frankrijk, Taiwan, Australië en India. De eerste acht gaan naar de kwartfinales.

De nationale ploeg bestaat uit de paren Bep Vriend/Marijke van der Pas, Jet Pasman/Anneke Simons, Wietse van Zwol/Martine Verbeek.

Meer over