Brazilië verslaat volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd van de tweede speelronde van de World Grand Prix verloren. In Macau ging de ploeg van coach Selinger met 3-1 onderuit tegen Brazilië.

Van onze sportredactie

Nederland had in de vierde set de wedstrijd nog wel kunnen verlengen. Bij een stand van 24-23 kregen de vrouwen van Selinger een setpunt, maar die werd niet benut. Brazilië trok de stand gelijk tot 24-24 en besliste het duel daarna met 26-24.

Uitgesteld

De voor zondag geplande wedstrijd van de Nederlandse volleybalsters in de World Grand Prix tegen de Dominicaanse Republiek in het Chinese Macau werd uitgesteld tot maandag. De regering van China heeft zondag uitgeroepen tot dag van nationale rouw voor de slachtoffers van de aardverschuivingen in de provincie Gansu.

Manon Flier was topscorer tegen Brazilië met negentien punten, waarvan twaalf directe aanvalspunten. Caroline Wensink scoorde veertien keer, Chaïne Staelens maakte dertien punten. Flier was na afloop even teleurgesteld dat de ploeg geen vijfde set had kunnen afdwingen. ‘We speelden goed in de tweede en vierde set. We moeten constanter worden. ’

Rentree

Selinger startte met Flier, Francien Huurman, Staelens, Maret Grothues, Wensink, Laura Dijkema en libero Janneke van Tienen. Debby Stam, terug van een blessure, maakte haar rentree in de eerste, derde en vierde set. Ook Robin de Kruijf, Nicole Koolhaas en Alice Blom kwamen in actie.

In de eerste set ging het gelijk op, al had Brazilië steeds een voorsprong. Nederland kwam goed uit de startblokken in de tweede set en pakte een 6-2-voorsprong. Brazilië pakte in de derde set de controle terug. Het vierde bedrijf kende een gelijk opgaand begin. Hoewel Nederland het eerste setpunt had, vocht Brazilië zich terug en maakte het met 26-24 af. Selinger: ‘Ik ben blij met de instelling, we hebben veel verbeterd sinds vrijdag.’

Tranen van vreugde bij Nederlandse volleybalsters na het winnen van de halve finale van het EK. (Klaas Jan van der Weij) Beeld
Tranen van vreugde bij Nederlandse volleybalsters na het winnen van de halve finale van het EK. (Klaas Jan van der Weij)
Meer over