Braziliaan verlengt contract bij Barcelona tot 2006 Ronaldo is 140 miljoen waard

Ronaldo blijft bij Barcelona. Na eindeloze onderhandelingen bereikten de vertegenwoordigers van de Braziliaanse ster dinsdag een akkoord met Barcelona-president Nuñez....

Van onze correspondent

Cees Zoon

MADRID

De beste voetballer van de wereld is met de overeenkomst ook weer de duurste geworden. De afkoopsommen voor voetballers in Spanje zijn de afgelopen maand tot grote hoogte gestegen. Raul van Real Madrid moet 6 miljard peseta kosten, Alfonso van Betis 8 miljard. De 20-jarige Ronaldo zet voorlopig een nieuwe limiet met 10 miljard peseta, een kleine 140 miljoen gulden. Het huidige contract van de Braziliaan liep tot 2004 en is met twee jaar verlengd.

Barcelona heeft ingestemd met de eis van verdubbeling van het salaris van de aanvaller. Dat bedraagt vanaf komend seizoen zeven miljoen gulden netto per jaar. Andere details van het akkoord dat door Nuñez werd aangekondigd, kwamen gisteren niet naar buiten.

Barcelona zal voor de kosten van 'het project-Ronaldo' volledig zelf opdraaien. Nuñez verklaarde eerder dat de club een dergelijk salaris nooit zou kunnen betalen en dat hij daarom op zoek was naar een bedrijf dat de speler zou kopen en vervolgens zou uitlenen aan de voetbalclub. Voor een dergelijke constructie heeft Nuñez echter geen gegadigden kunnen vinden.

De onderhandelingen over de verlenging van het contract hebben maanden geduurd. Ronaldo had een contract voor acht jaar bij Barcelona, maar zijn vertegenwoordigers schermden met aanbiedingen van een aantal Italiaanse clubs, die bereid zouden zijn de afkoopsom van 60 miljoen gulden te betalen. Het slot droeg alle kenmerken van een transactie in de grote wereld van het internationale bedrijfsleven.

Meer over