Boymans uitgeroepen tot beste speler Jupiler League

Voetballer Ruud Boymans is uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League in dit seizoen. De aanvaller werd kampioen van de eerste divisie met Willem II. De 24-jarige huurling van AZ wist in 36 wedstrijden 26 keer het net te vinden.

Trainer Ronald Koeman (R) reikt aan Ruud Boymans een Gouden Stier uit voor de beste speler van de Jupiler League. Beeld anp
Trainer Ronald Koeman (R) reikt aan Ruud Boymans een Gouden Stier uit voor de beste speler van de Jupiler League.Beeld anp

De andere genomineerden waren teamgenoot Bruno Andrade, Lars Veldwijk van Excelsior en Yoëll van Nieff en Paul Gladon van FC Dordrecht.

Hoewel Van Nieff naast de prijs voor beste speler greep, werd hij wel uitgeroepen tot beste talent. De 20-jarige Groningse middenvelder speelde de eerste seizoenshelft 21 wedstrijden op huurbasis voor FC Dordrecht waarin hij 9 keer wist te scoren. In de winterstop werd hij teruggeroepen door FC Groningen.

Van Nieff werd ondanks zijn halve seizoen in de eerste divisie gekozen boven Bilal Ould Chikh van FC Twente, Selman Sevinç van VVV-Venlo en Terell Ondaan van Willem II. Ook Lars Veldwijk greep naast de prijs voor beste speler; de aanvaller ontving wel een Gouden Stier omdat hij topscorer van de competitie werd.

De uitslag werd bepaald door een jury van de trainers en aanvoerders van de 20 clubs uit de Jupiler League, en het oordeel van het Nederlandse publiek.

Meer over