Bossche basketbalclub terug op oude niveau na remigratie Smith

Jos Wolfs kijkt weer vol optimisme de toekomst tegemoet. De coach van basketbalclub Libertel/Den Bosch behaalt met zijn nieuw geformeerde ploeg ongedachte successen, met als voorlopig hoogtepunt de overwinning die zaterdagavond werd geboekt in en tegen Den Helder, 75-85....

Van onze basketbalmedewerker

DEN HELDER

De Bossche ploeg zag eind vorig seizoen tal van spelers vertrekken en aanvankelijk zag het ernaar uit dat ook de Amerikaanse sterspeler Riley Smith niet meer in de Maaspoort te bewonderen zou zijn. In de business-club werd een gulle geldschieter gezocht en gevonden, zodat Smith, net na de start van de competitie, in de wedstrijd tegen Rotterdam, alsnog zijn rentree kon maken.

Smith had nog geen nieuwe club gevonden en kapte, toen hij vernam dat hij toch weer van harte welkom was in Den Bosch, onderhandelingen met een Portugese ploeg onmiddellijk af. Terug in de Maaspoort trof hij andere werkomstandigheden dan hij gewend was, maar Smith had daar geen problemen mee en zegde trainer Wolfs alle medewerking toe.

Wolfs kon alsnog aan de slag met een ploeg die bestond uit een mengeling van jonge talenten en routiniers, en hj had daar succes mee. De Bosschenaren behaalden drie competitiezeges op rij en maakten een verrassende start in de Europese competitie. Zaterdagavond, in en tegen Den Helder (75-85), was Den Bosch ouderwets op dreef en eiste Smith (achttien speelminuten, zeventien punten) de hoofdrol voor zich op.

Den Helder werd al in de openingsfase volkomen overrompeld (2-14), liep tot aan de rust (39-44) achter de feiten aan en keek in de tweede helft zelfs tegen een achterstand van zeventien punten aan. In de slotfase vochten de Noord-Hollanders nog wel terug en lieten de Bosschenaren de teugels enigszins vieren, maar de zege van Wolfs en zijn manschappen kwam toch niet serieus in gevaar.

HVK/Den Helder - LD/Den Bosch 75-85. Scores: Den Helder: Mii Nelson Richards 21, Erwin Hageman 18, Tony Miller 14, Rolf Franke 13. Den Bosch: Riley Smith 17, Marcel Huybens 16, Wierd Goedee 14, DC Anderson 12.

Meer over