Bologna bederft debuut Ronaldinho

Ronaldinho heeft zondag met een goede wedstrijd én een nederlaag zijn competitiedebuut gevierd voor AC Milan. In San Siro was nieuwkomer Bologna tegen de verwachting in te sterk, 1-2....

ANP

AS Roma had met de 1-1 tegen Napoli eveneens te kampen met een tegenvallende opening. Zaterdag al verloor titelverdediger Inter twee punten tegen Sampdoria, 1-1.

Marco di Vaio gaf Bologna al snel een voorsprong. Aan de hand van uitblinker Ronaldinho heerste Milan vervolgens. De Braziliaan verzorgde de inleiding van de gelijkmaker, afgerond door Massimo Ambrosini. Ook daarna kreeg het elftal van trainer Carlo Ancelotti verreweg de beste kansen. Die werden niet benut. Daardoor kon Francesco Valiani met een schot van afstand de sensatie kort voor tijd compleet maken in het voordeel van Bologna.

Bij Milan maakte na de hervatting Andrei Sjevsjenko zijn rentree. De Oekraïner speelde de afgelopen twee seizoenen bij Chelsea, waar hij zijn reputatie geen moment kon waarmaken.

Met tien man in het laatste half uur hield Napoli stand tegen AS Roma. De Romeinen kwam door Alberto Aquilani op voorsprong. Door Marek Hamsik werd het 1-1. De gelijkmaker van Napoli kwam tot stand, nadat Fabian Santacroce uit het veld was gestuurd.

Zlatan Ibrahimovic zette Inter zaterdag tegen Sampdoria op voorsprong. Gennaro Delvecchio was verantwoordelijk voor de 1-1.

Meer over