Update

Bokszilver met een 'gouden rand' voor Peter Müllenberg

Bokser Peter Müllenberg heeft zaterdag in de Wit-Russische stad Minsk naast de Europese titel gegrepen. De 24-jarige Almeloër verloor in de eindstrijd van de categorie tot 81 kilogram van de Rus Nikita Ivanov. De jury wees de Rus in alle drie de rondes als winnaar aan: 3-0 (30-27 29-28 30-27).

Peter Müllenberg (links) Beeld afp
Peter Müllenberg (links)Beeld afp

Müllenberg is de eerste Nederlandse bokser die op een EK een medaille pakt sinds 1993. Destijds pakten Orhan Delibas en Don Diego Poeder in het Turkse Bursa ook een zilveren plak.

De Tukker had op vrijdag de finale bereikt met winst op de Moldaviër Petru Ciobanu. De als tweede geplaatste Ivanov hoefde in de halve eindstrijd niet in actie te komen. Zijn Wit-Russische tegenstander Siarthei Novikau meldde zich af. Ivanov heeft daardoor al vanaf woensdag al niet meer hoeven boksen.

'Zilver met een gouden rand'
Zilver met een gouden rand. Dat was de eerste reactie van coach Hennie van Bemmel kort na de verloren boksfinale van zijn vertrouweling. 'We zijn een trots team', liet hij weten.

'Peter heeft echt alles gegeven', gaf Van Bemmel te kennen. 'Ik denk dat toch bepalend is geweest dat dit voor hem de vijfde partij was binnen een week. Voor die Rus was het pas zijn derde! Hij had een vrijkaart voor de eerste ronde en een walk over in de halve finales. Dat is een wereld van verschil.'

Ivanov bokste zijn laatste partij op woensdag. Müllenberg daarentegen kwam vrijdagavond nog in actie in Minsk in de halve eindstrijd.

Meer over