Bokser Joshua verslaat Parker in gevecht om wereldtitels

Bokser Anthony Joshua heeft het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tegen Joseph Parker gewonnen. In Cardiff had de 28-jarige Engelsman alle twaalf ronden nodig om de twee jaar jongere Nieuw-Zeelander te verslaan. De jury riep Joshua unaniem uit tot winnaar van het titelgevecht.

ANP
Anthony Joshua Beeld AFP
Anthony JoshuaBeeld AFP

Door de overwinning pakt Joshua de wereldtitels van de boksbonden WBA, IBF, IBO en WBO en mag hij zich de onbetwiste wereldkampioen in de koningsklasse van het boksen noemen. Met Joshua en Parker stonden twee wereldkampioenen in het zwaargewicht in de ring in het Principality Stadium in Cardiff.

Joshua versloeg in april vorig jaar op Wembley de gelouterde Vladimir Klitsjko uit Oekraïne. Het leverde de Brit de vacante wereldtitels bij de WBA en IBO op en prolongatie van zijn IBF-titel. Parker was sinds eind 2016 de wereldkampioen van de WBO.

Joshua mag nu gaan boksen tegen de Amerikaan Deontay Wilder, de wereldkampioen van de WBC. Als hij die bokspartij ook weet te winnen heeft hij alle vijf de wereldtitels in handen.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
Meer over