Bloemendaal met schrik vrij bij Kampong

De hockeyers van Bloemendaal lekenmoeiteloos af te stevenen op een ruime overwinning bij Kampong maar kwamen uiteindelijk met 5-4 met de schrik vrij....

Van onze hockeymedewerker

Bloemendaal begon zonder Diederik van Weel die afgelopen week door zijn rug ging, maar liep gemakkelijk uit naar 3-0 door doelpunten van Van Wijk, Froger en wederom Van Wijk.

Tien minuten na rust ging Erik Jazet onderuit. Hij moest zich laten vervangen. Zonder het geroutineerde centrum Van Weel/Jazet bleek de landskampioen een stuk zwakker. Eerst kon oud-Bloemendaler Olivier Spree binnentikken en even later maakte Paul Robbert Lankhout zijn faam weer waar door de tweede Kampong-corner binnen te pushen: 2-3. De 2-4 en de 2-5 kwamen van de stick van Teun de Nooijer.

Na de blamerende 5-0 nederlaag tegen Laren, vorige week, werd trainer-coach Karel Muns afgelopen dinsdag ontslagen door HGC-voorzitter Paul van Ass, die zichzelf in een moeite door benoemde als de nieuwe coach van de vrouwen. Assistent Bartel Berkhout en manager Mark Storm verklaarden zich vervolgens solidair met Muns en stapten eveneens op.

De nieuwe trainer Helen van de Ben zag haar speelsters winnen van Hilversum. Na een 3-0 voorsprong kwamen de gasten in de slotfase nog bijna langszij maar het bleef bij een 3-2 zege voor HGC.

Den Bosch won gemakkelijk met 5-0 bij Push.

Meer over