Bloemendaal komt ook bij Kampong niet uit vrije val

Het rommelt in de hoofdklasse bij de mannen, waar gisteren maar liefst drie clubs die vorig seizoen de play-offs bereikten, puntverlies leden....

Van onze hockeymedewerker

AMSTERDAM

De mannen van HGC waren de grote winnaar van de achtste speelronde. De ploeg van assistent-bondscoach Maurits Hendriks had geen kind aan Tilburg en trakteerde de Brabanders op een kansloze 4-1 nederlaag.

Voor HGC scoorde topscorer Bram Lomans zijn negende seizoenstreffer. De Fransman Jacquet, linksbuiten Benninga en centrumspits Plantenga zetten hun handtekening onder de drie overige Wassenaarse doelpunten.

De finalisten van de play-offs, Amsterdam en Den Bosch, leden duur puntverlies. Amsterdam kwam in Eindhoven tegen rode lantaarndrager Oranje Zwart, met Shahbaz Ahmed, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De onvermoeibare international Jacques Brinkman redde voor de hoofdstedelijke formatie een punt, nadat Stiens de thuisclub op voorsprong had geknald.

Den Bosch kwam in eigen huis niet langs runner-up HDM, dat het zonder zijn Engelse internationals Halls en Garcia (interlandverplichtingen in Egypte) moest stellen. Hoofdklasse-topscorer Richard de Snaijer, inmiddels goed voor elf goals, sleepte HDM uit een strafcorner naast de thuisclub, nadat Piet-Hein Geeris de score uit een strafbal had geopend.

De vrije val van Bloemendaal op de ranglijst lijkt nog altijd niet tot stilstand te zijn gekomen. De ploeg van Franklin Dikmoet lijkt ondanks de aanwezigheid van de internationals Van Wijk, Jazet en De Nooijer het gemis van de grote leider en cornerkanon Bovelander nog altijd niet te boven. Het modale Kampong was in Utrecht oppermachtig en was met een 3-1 zege nog aardig voor de Noord-Hollanders. Voor Kampong scoorden Paul van Esseveldt, Jerry Bender en Leo Klein Gebbink. Erik Jazet redde de Bloemendaalse eer.

Klein Zwitserland, dat ook al een Engelse international (Giles) moest missen, kwam aan de Haagse Klatteweg ook al niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SCHC, ondanks een treffer van Taeke Taekema. De achttienjarige jeugdinternational had uit strafcorners ook paal en lat getroffen. Voor de gasten trof Jeroen van de Venne doel.

Pinoké en Hurley speelden in het Wagener stadion ook met 1-1 gelijk, waardoor Pinoké onder de rode streep blijft en Hurley nog steeds de derde plaats bezet.

De vrouwen van Amsterdam zijn na tien speelrondes nog altijd zonder puntverlies. Het vreemdelingenlegioen van Carina Benninga boekte zaterdag een regelmatige 4-0 zege op Hurley en veegde een dag later de vloer aan met Hilversum,

7-0.

Pietie Coetzee schroefde haar doelpuntenverzameling met vier goals op tot 15, terwijl aanvoerster Carole Thate in twee duels drie maal doel trof.

HGC revancheerde zich gisteren in de topper tegen Kampong op de blamage van zaterdag, toen de Gazellen muurvast zaten tegen het zwakke Bloemendaal (0-0).

Kampong, de landskampioen van 1994 en 1995, kreeg met 3-0 klop van de titelhoudster van 1996 en 1997.

Meer over