Bloemendaal eindelijk meerdere Den Bosch

Nog nooit pakte Bloemendaal punten op Den Bosch maar zondag was het dan eindelijk zo ver. In een kwalitatief hoogstaande wedstrijd won de ploeg van Bert Bunnik met 3-2 en dat was een terechte uitslag....

Van onze hockeymedewerker

AMSTERDAM

Bloemendaal speelt nog steeds zonder Teun de Nooijer, die met Harvestehuder in de halve finale van de Duitse beker strandde op Rot-Weiss Köln, maar kan wel weer rekenen op een fitte Erik Jazet. Jaap-Derk Buma scoorde halverwege de eerste helft 0-1 en een paar minuten later tekende Gijs Volders voor de gelijkmaker

Na rust was Bloemendaal sterker en dat leidde tot een vrije slag voor Van 't Land, die de bal met een schijnbeweging op de stick van Buma legde waarna de bal achter Jansen in het net verdween. De 1-3 kwam van de stick van Van Wijk die na een combinatie met Buma verwoestend uithaalde. Keeper Ronald Jansen was kansloos.

In de staart van de mannenhoofdklasse begint het gepromoveerde Hattem in grote problemen te komen. De ploeg van coach Patty Mundt is nog steeds zonder punten en wist slechts twee maal te scoren. Ook tegen Kampong was Hattem weer kansloos. De eerste twintig minuten was er sprake van een wedstrijd, daarna kon Kampong met speels gemak uitlopen naar 6-0.

Volgens routinier Peter Kooke, met zijn 35 jaar de oudste speler in de hoofdklasse, is er sprake van het einde van een tijdperk. Het afgelopen decennium was het kleine clubje Hattem - met zo'n 275 leden op afstand de kleinste club op het hoogste niveau - regelmatig aanwezig op het hoogste podium, dankzij de broers Middendorp, Pierik en Eikelboom. Maar dit seizoen is de rek eruit. De jongeren zijn of niet goed genoeg of missen de mentaliteit die nodig is voor de hoofdklasse, terwijl de veteranen de kar niet meer kunnen trekken. 'Als dit nog een paar weken zo doorgaat, denk ik dat we ons moeten gaan richten op het volgend seizoen. Zoals we nu spelen hebben we hier niets te zoeken,' aldus een teleurgestelde Mundt.

De zespuntenwedstrijd tussen Venlo en SCHC, allebei nog zonder overwinning, werd gewonnen door de ploeg uit Bilthoven. De Canadees Peter Milkovich, die zich afgelopen week meldde na de Commonwealth Games, gaf zijn debuut voor SCHC glans met een doelpunt.

Een andere Canadese international Rob Short, maakte zijn debuut voor HGC. De ploeg van Maurits Hendriks won simpel met 4-0 van Klein-Zwitserland met onder andere het velddoelpunt van Bram Lomans.

Amsterdam en Hurley deelden zoals gebruikelijk de punten in het Amsterdamse Bos en HDM is zijn ongeslagen status kwijt. Het verloor met 4-3 van Oranje-Zwart dat de leiding overneemt.

Meer over