Update

Betancur pakt vijfde etappe in Parijs-Nice

De Colombiaanse wielrenner Carlos Betancur heeft vandaag de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. In een sprint bleef hij na een rit over 152,5 kilometer tussen Crèches-sur-Saône en Rive-de-Gier de Luxemburger Bob Jungels en de Deen Jakob Fuglsang voor.

Carlos Betancur. Beeld afp
Carlos Betancur.Beeld afp

Het ontsnapte trio wist nog net het jagende peloton voor te blijven.

De Brit Geraint Thomas behield de leiderstrui. De Nederlander Tom Jelte Slagter, woensdag winnaar van de vierde etappe, staat derde op 4 seconden. De 72e editie van de 'Koers naar de Zon' eindigt zondag.

Betancur versnelde ruim 10 kilometer voor de finish op de top van de Côte de Sainte-Catherine en kreeg Jungels en Fuglsang in zijn spoor. Groot werd hun voorsprong nooit, maar de sprinters konden ondanks het werk van met name Omega Pharma (Boonen) de ritzege vergeten.

Voor Betancur was het al de derde zege van het seizoen na een ritoverwinning in de Ronde van de Haut-Var waar hij ook het eindklassement won. De 24-jarige Colombiaan geldt als een groot talent. Vorig jaar was hij al vijfde in de Ronde van Italië waar hij de winnaar werd van het jongerenklassement. Ook eindigde hij als de derde in de Waalse Pijl.

Meer over