Bestuursleden Trabzonspor geschorst na gijzelen arbiter

De Turkse voetbalbond heeft voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu van Trabzonspor en diverse bestuursleden hard gestraft. Op last van de boze preses werden vorige week scheidsrechter Çagatay 'Sahan en zijn assistenten na de thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor (2-2) urenlang gegijzeld in het stadion.

Trabzonspor-voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu. Beeld AP
Trabzonspor-voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu.Beeld AP

Scheidsrechter 'Sahan zou Trabzonspor in de 94ste minuut een strafschop hebben onthouden. Voor 'straf' mochten hij en zijn assistenten van de clubleiding van Trabzonspor niet naar huis.

Na telefonische interventie van een hooggeplaatste official, naar verluidt zou het zelfs om de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaan, mocht het opgesloten viertal vele uren na de wedstrijd onder zware bewaking alsnog het stadion verlaten.

Volgens voorzitter Haciosmanoglu van Trabzonspor had hij scheidsrechter 'Sahan en zijn assistenten voor de eigen veiligheid vastgezet, om te voorkomen dat woedende fans verhaal zouden komen halen. De Turkse voetbalbond toonde echter geen enkel begrip voor die uitleg.

Haciosmanoglu is voor 280 dagen geschorst en dient een geldboete van bijna 50.000 euro te betalen. Twee bestuursleden mogen 410 dagen hun functie niet uitoefenen en zes anderen werden voor een jaar geschorst, inclusief een fikse boete. Bovendien moet Trabzonspor twee wedstrijden zonder publiek spelen.

Meer over