Update

Bertens en Rus door in kwalificaties Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros. De Wateringse rekende donderdag in twee sets af met de Tsjechische Lucie Hradecka, de nummer 128 van de wereld: 6-1 6-2.

Kiki Bertens. Beeld epa
Kiki Bertens.Beeld epa

Bertens, zelf de mondiale nummer 151, moet het in de tweede ronde van de kwalificaties van het grandslamtoernooi opnemen tegen de Amerikaanse Melanie Oudin.

Arantxa Rus
Arantxa Rus bereikte ook de tweede kwalificatieronde door Ljoedmila Kitsjenok uit Oekraïne in drie sets te verslaan (6-2 4-6 6-2). De partij was gisteren in de derde set, bij 4-1 voor de Westlandse, onderbroken vanwege de regen. Rus maakte het klusje vandaag vakkundig af. De nummer 145 van de wereld treft nu Timea Bacsinszky uit Zwitserland, die een Nederlands onderonsje voorkwam door Richel Hogenkamp uit te schakelen (3-6 2-6).

Rus baarde in 2012 opzien door de vierde ronde te halen op Roland Garros; vorig jaar werd ze al in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld.

De Vroome
Indy de Vroome strandde vandaag in de tweede ronde. De net 18-jarige tennisster uit Cromvoirt moest buigen voor Timea Babos uit Hongarije, die als derde is geplaatst in de kwalificatie: 6-7 (6) 3-6.

Meer over