Berlusconi opnieuw voor de rechter

De vernedering die het honderdjarige Juventus hem afgelopen vrijdag heeft aangedaan door kampioen van Italië te worden, was nog niet genoeg....

Een procureur in Milaan met een lange staat van dienst in de Operatie Schone Handen, wil na drie jaar onderzoek Berlusconi, zijn broer Paolo en een van zijn advocaten voor de rechter hebben. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte in de zaak rond de duurste voetballer ter wereld, Gianluigi Lentini.

AC Milan nam in 1992 Lentini over van Torino. De toenmalige baas van Torino, de inmiddels veroordeelde corruptiespecialist Gianmauro Borsano, kreeg boven de tafel achttien miljard lire uitbetaald voor het aanstormende talent, dat was toen 26 miljoen gulden. Zwart is daar volgens de berouwvolle Borsano en volgens justitie nog eens dertien miljoen gulden bovenop gekomen.

In deze slepende zaak is al eerder een proces aangevraagd tegen de directeur-generaal van Milan, Adriano Galliani. Clubeigenaar Berlusconi bleef toen nog buiten schot. Maar nu zijn bewijzen verzameld dat de boeken van Berlusconi's concern Fininvest zijn vervalst om het zwarte geld aan Borsano te kunnen betalen. De daarvoor vereiste manoeuvres liepen via financieringsmaatschappijen in Zwitserland, Liechtenstein en Panama.

De vervalsing wordt behalve Berlusconi ook zijn broer Paolo aangewreven, die vice-voorzitter is van Milan, en zijn advocaat Berrutti. Deze is ook kamerlid, natuurlijk voor Berlusconi's partij Forza Italia. AC Milan heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen. En Lentini zegt dat hij van de prins geen kwaad weet. Kijken wat de rechter zal zeggen.

Meer over